Planten op mijn wishlist

Planten, ik ben er toch zo dol op. En er kan er altijd nog wel eentje bij hoor… – of 2, of 3… Er zijn er een aantal waar ik al een tijdje naar op zoek ben, of gewoon heel mooi vind en ooit nog eens in huis zou willen halen.

Philodendron Micans

De Philodendron Micans is een plantje die ik al een hele tijd wil. Echter kom ik ze hier in de omgeving niet zo gauw tegen. Laatst zag ik er een paar bij een tuincentrum hier in de beurt, maar die zagen er echt niet goed uit en dus heb ik ze toch maar laten staan. Hopelijk vind ik ooit – snel – een mooie die ook nog een beetje betaalbaar is. Want was it dit een prachtig plantje, de velvet bladeren en de rode kleur aan de achterkant van de bladeren… yes please! Ik word sowieso blij van hangplanten en dit is er een die ik absoluut nog een keer aan mijn collectie moet toevoegen!

*Inmiddels aan mijn collectie toe kunnen voegen

Maranta Lemon Lime

Ik heb ooit eens een stekje gehad van de Maranta Lemon Lime, maar die is helaas tijdens een hittegolf overleden. Sindsdien houd ik mijn ogen open, maar ik kom ook deze plant dus nooit ergens tegen. Jammer, want ik denk dat ik dit de mooiste Maranta van ze allemaal vindt – ja zelfs mooier dan variegated versies.

Strelitzia

Veel grote planten heb ik niet, maar als ik er ooit plek voor heb dan zou ik heel graag een mooie grote Strelitzia willen. Schitterend vind ik ze en ze geven meteen ook dat jungle gevoel.

Alocasia Black Velvet

Ik ben dol op Alocasia’s en hoewel mijn favoriet toch wel de Zebrina blijft (die ik inmiddels ook zelf heb), zou ik deze toch ook graag toevoegen aan mijn collectie. Ja daar heb je het weer, velvet! Velvet bladeren hebben gewoon iets speciaals. Plus vind ik de diepe donkere kleur van deze plant gewoon echt heel mooi.

*Inmiddels aan mijn collectie toe kunnen voegen

Alocasia Dragon Scale

Nog zo’n schitterende Alocasia, de Dragon Scale. Nou is deze wel erg bijzonder. Als je niet beter zou weten, zou je haast denken dat deze plant nep is, want hoe kan zoiets nou daadwerkelijk in de natuur bestaan?!

Begonia Luxurians

Deze palmbegonia kwam ik laatst tegen op Instagram. Ik had er nog nooit van gehoord, maar was meteen verkocht! Wat een mooie plant is dit. Heel anders dan de meeste begonia’s, maar echt heel mooi. Echter vraag ik me af of deze plant wel zo’n goed idee zou zijn voor mij…. Ik ben namelijk niet zo goed met begonia’s.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?