Kamerden als kerstboom(pje)

In mijn vorige blogpost zei ik al dat ik heel graag een kamerden wilde. En hèhè, het is me eindelijk gelukt. Het viel nog niet mee. Ik ben bij tig tuincentra geweest maar of ze hadden ze niet of ze hadden alleen hele grote. Uiteindelijk heb ik er een kunnen scoren bij de Albert Heijn – of all places…. Dus als je er zelf ook een wil, check zeker even je AH.. ze kosten daar maar €9,99!

Mooi is ie hè?! Het leuke aan kamerdennen vind ik dat je ze me de kerst kunt gebruiken als kerstboom(pje) en ze leuk kunt versieren, maar na de kerst is het gewoon een hele mooie kamerplant. En laat dat nou twee dingen zijn waar ik dol op ben; kerst en kamerplanten.

Hoe verzorg je de kamerden?

Gelukkig is deze plant, de Araucaria (of ookwel apenboom genoemd), vrij makkelijk te verzorgen. Zet ‘m op een plekje in de halfschaduw – zeker niet in direct zonlicht. Geef ‘m ongeveer 1 keer per week water, het beste is om ‘m regelmatig te checken want als deze plant te weinig water krijgt, kunnen de naalden bruin worden en uitvallen. Zorg er dus voor dat de aarde altijd lichtvochtig blijft. Steek even je vinger in de aarde en als die er schoon uit komt, is het tijd voor een gietbeurt. Verder houdt deze plant wel van wat luchtvochtigheid. Die van mij staat naast mijn luchtbevochtiger, maar je kunt ‘m ook af en toe besproeien met een plantenspuit of ‘m op een schaaltje met steentjes en wat water zetten. Als je dit doet, zou het goed moeten komen!

Ik ben toch zo blij met mijn dennetje. Let wel op als je deze plant gaat versieren, de takjes kunnen niet al te veel hebben, zorg dus dat wat je er in hangt licht van gewicht is! Ik heb er wat lichtjes in gedaan – een koperdraadje met 40 warm witte lampjes – en natuurlijk wat mini balletjes. Ik ben een beetje in hetzelfde thema gebleven als mijn kerstboom en heb wat roestbruine balletjes en parelmoer balletjes er in gedaan. Die laatste had ik nog, maar de roestbruine heb ik nieuw gekocht bij mijn lokale tuincentrum, deze zijn van Decoris en kun je dus bij vrijwel ieder tuincentrum wel vinden. Ook heb ik er nog wat transparante balletjes met goude sterretjes erin gehangen, die zijn van de HEMA. Het mandje waar het boompje in staat, komt van de Action. Lekker budgetproof dus ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?